17 مارس 2025 - بر اساس مطالعه ی منتشر شده در ژورنال Frontiers in Endocrinology، بار جهانی نفروپاتی دیابتی از سال 1990 تا 2021 افزایش یافته است و پیش بینی می شود تا سال 2050 همچنان افزایش یابد.

دکتر Xiao Ma و همکارانش از بیمارستان سوم مردمی چنگدو در چین، از داده‌ های سال‌ های 1990 تا 2021 برای تجزیه و تحلیل روندها و پیش ‌بینی ‌های آتی بار جهانی بیماری مزمن کلیوی (CKD) ناشی از دیابت نوع 1 و نوع 2 بر اساس مطالعه بار جهانی بیماری استفاده کردند. روند این بار در هر زیرگروه بیماری و مناطق مختلف با استفاده از تغییرات درصد تخمینی سالانه(EAPCs) محاسبه شد.

محققان دریافتند که بار نفروپاتی دیابتی و تغییرات درصدهای تخمینی سالانه آن به طور قابل توجهی در زیر گروه های مختلف شاخص اجتماعی جمعیت شناختی کشورها و مناطق در سراسر جهان متفاوت است. همچنین تفاوت معنی ‌داری در تأثیر گروه‌های سنی مختلف و عوامل متابولیک بر بار نفروپاتی دیابتی مشاهده شد. علاوه بر این، یک همبستگی مثبت برای تأثیر عوامل متابولیک بر تعداد مرگ و میر و مرگ و میر با سن، مشاهده شد.

محققان نوشتند: عوامل متابولیک مختلف اثرات متفاوتی بر مرگ و میر CKD ناشی از دیابت نوع 1 و  CKDناشی از دیابت نوع 2 دارند. پیش ‌بینی می‌ شود که بار جهانی نفروپاتی دیابتی در غیاب مداخلات از سال 2022 تا 2050 بر اساس مدلARIMA (میانگین متحرک یکپارچه اتورگرسیون) افزایش یابد.

محققان افزودند: "در غیاب مداخلات، پیش بینی می شود بار جهانی نفروپاتی دیابتی سالانه از سال 2022 تا 2050 افزایش یابد و فشار بیشتری را بر سیستم بهداشت جهانی در آینده وارد کند."

منبع:

https://medicalxpress.com/news/2025-03-global-burden-diabetic-nephropathy.html